Chilli con carne y salchicha

Španělská „salchicha“ je klobása, italská „salsiccia“ je taky klobása, ale syrová, která se musí tepelně upravit.   

Ingredience
  • 400 g vepřového masa (plecko nebo kýta)
  • 1 pikantní klobáska
  • 1 cibule
  • směs koření Chilli con carne, případně sůl
  • 1 konzerva sterilovaných červených fazolí
  • 4 lžíce oleje

Postup:

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji
  2. Na cibulový základ dáme na kostičky nakrájené maso, necháme zatáhnout, pak poprášíme kořenící směsí, případně dosolíme, podlijeme a dusíme.
  3. Když je maso měkké, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a po chvíli i sterilované fazole, necháme prohřát a podáváme s kouskem pečiva.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.