Selský bramborový salát
Podává se teplý i studený.
Ingredience
- brambory
- cibule
- olej, ocet, sůl a pepř
Postup:
- Uvaříme brambory ve slupce, za tepla je oloupeme a nakrájíme na kousky.
- V míse je smícháme s nakrájenou cibulí a ochutíme solí, pepřem, octem a zakápneme olejem.
- Podáváme samotný nebo s opečeným párkem.
Související
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.