Selský bramborový salát

Podává se teplý i studený.

Ingredience
  • brambory
  • cibule
  • olej, ocet, sůl a pepř

Postup:

  1. Uvaříme brambory ve slupce, za tepla je oloupeme a nakrájíme na kousky.
  2. V míse je smícháme s nakrájenou cibulí a ochutíme solí, pepřem, octem a zakápneme olejem.
  3. Podáváme samotný nebo s opečeným párkem.

Související

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.