Tiramisu
Tentokrát podávané v pohárech.
Ingredience
- 250 g mascarpone
- 1 šlehačka
- 200 g cukru moučka
- 1 panáček rumu pro Čechy, nebo mandlového likéru amaretto pro Italy
- asi 100 ml předem připravené rozpustné kávy
- piškoty (cukrářské, ty jsou klasické anebo dětské – ty se lépe rovnají do poháru)
Postup:
- Šlehačku s cukrem ušleháme a zlehka vmícháme mascarpone.
- Do kávy nalijeme rum, nebo amaretto, a postupně v tom smáčíme piškoty a klademe je do vhodných pohárů. Střídáme vrstvy piškotů a krému, končíme krémem, povrch uhladíme.
- Povrch ještě poprášíme kakaem a dáme do chladu proležet.
Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.
Související
-
České tiramisu s italskými surovinami
Známe taky italské tiramisu s českými surovinami – mascarpone nahrazujeme pomazánkovým máslem a znalci pak trochu ohrnují nos.
-
Jednohubky tiramisu
Suroviny: 480g kulatých piškotů (2 krabice), 250ml presso kávy, 4 lžičky rumu, pár kapek mandlového aroma, 500g sýry mascarpone nebo lučiny, 4 polévkové lžíce prosá...
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.