Tiramisu

Tentokrát podávané v pohárech.

Ingredience
  • 250 g mascarpone
  • 1 šlehačka
  • 200 g cukru moučka
  • 1 panáček rumu pro Čechy, nebo mandlového likéru amaretto pro Italy
  • asi 100 ml  předem připravené rozpustné kávy
  • piškoty (cukrářské, ty jsou klasické anebo dětské – ty se lépe rovnají do poháru)

Postup:

  1. Šlehačku s cukrem ušleháme a zlehka vmícháme mascarpone.
  2. Do kávy nalijeme rum, nebo amaretto, a postupně v tom smáčíme piškoty a klademe je do vhodných pohárů. Střídáme vrstvy piškotů a krému, končíme krémem, povrch uhladíme.
  3. Povrch ještě poprášíme kakaem a dáme do chladu proležet.

Dobrou chuť vám přeje Český rozhlas Sever a Božena Tompichová.

Mohlo by vás zajímat