Houbový stroganoff
Počasí přeje houbařům a vy, kteří se do lesa vydáváte a nevíte, co s plnými košíky, zbystřete. Máme pro vás totiž originální a zdravý recept na houbový stroganoff, vegetariánskou variaci na klasické jídlo známé z jídelních lístků restaurací.
Budete potřebovat:
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 350 g tofu nakrájeného na kostičky
- 1 červenou cibuli nakrájenou na plátky
- 2 stroužky drceného česneku
- 2 papriky nakrájené na proužky
- 250 g čerstvých hub
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce arašidového másla
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 200 g jogurtu řeckého typu
- sůl, pepř
- pažitku na ozdobení
Postup:
- Olej rozehřejeme na velké pánvi a dozlatova v něm osmahneme tofu, přidáme cibuli a česnek.
- Smažíme doměkka, přidáme papriky a houby a za častého mícháme restujeme dalších 5 minut.
- Poté přidáme protlak a arašídové máslo, do pánve vrátíme tofu a zalijeme vývarem.
- Z kukuřičného škrobu a vody vytvoříme hustou kaši, přimícháme ji ke směsi a vaříme 3 minuty.
- Nakonec doladíme jogurtem, solí a pepřem, tuhle směs ještě mírně prohřejeme.
- Na talíři sypeme čerstvou pažitkou a podáváme ideálně s rýží.
Související
-
Může být oblíbené nebo nenáviděné. Připravte si letní lečo
Lečo je letní i zdravý pokrm a je legendou – buď ho milujete nebo nenávidíte.
-
Brambory zapečené s mletým masem a brokolicí
Nakoukněte s námi do kuchyně rozhlasových posluchačů. Za dnešní recept děkujeme paní Míle z Moravan u Brna.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka