Hrstková polévka
Aneb klasické „co dům dal“…
Suroviny:
malý šálek hrachu
malý šálek čočky
malý šálek fazolí
malý šálek krup nebo jahel
1 mrkev
1 petržel
půl celeru
1 cibule
sůl
pepř
majoránka
zelená petrželka
kousek másla
Postup:
- Všechny luštěniny máčíme přes noc nebo od rána ve studené vodě. Pokud použijeme čočku loupanou, nemusíme ji máčet.
- Pak vodu slijeme, dáme novou, přidáme propláchnuté kroupy, nadrobno nakrájenou zeleninu a cibuli, osolíme, okořeníme pepřem a rozemnutou majoránkou a vaříme do změknutí.
- Na talíři pak přidáme lžičku másla a sekanou petrželku.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.