Pomerančové kotlety
Pro experimentátory a milovníky nových chutí.
Suroviny:
4 kotlety
1 dl pomerančového džusu
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
pepř
sůl
5-6 lžic oleje
Postup:
- Kotlety naklepeme.
- Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
- Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
- Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
- Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.