Pomerančové kotlety
Pro experimentátory a milovníky nových chutí.
Suroviny:
4 kotlety
1 dl pomerančového džusu
2 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
pepř
sůl
5-6 lžic oleje
Postup:
- Kotlety naklepeme.
- Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
- Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
- Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
- Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.