Pomerančové kotlety

Pro experimentátory a milovníky nových chutí.

Suroviny:

4 kotlety

1 dl pomerančového džusu

2 stroužky česneku

2 lžíce sójové omáčky

pepř

sůl

5-6 lžic oleje

Postup:

  1. Kotlety naklepeme.
  2. Umícháme marinádu z utřeného česneku, soli, pepře, 3 lžic oleje, sójové omáčky a džusu.
  3. Kotlety do marinády naložíme, zakryjeme a dáme přes noc do ledničky.
  4. Druhý den na pánvi, kterou můžeme dát do trouby nebo na pekáči rozehřejeme zbylý olej, kotlety na něm po obou stranách opečeme, zalijeme marinádou – podle potřeby přidáme i trochu vody a dáme do trouby upéci.
  5. Jako přílohu volíme opečené brambory nebo hranolky. Podobně můžeme kotlety připravit s džusem jablečným.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.