Cizrnová polévka

Cizrna do jídelníčku patří už víc než 7 000 let, hned za hrachem a fazolemi.

Suroviny:

1 konzerva cizrny – obsah 400 ml nebo uvařená cizrna

1 hrst sušených hub

2 lžíce másla

1 cibule

1 mrkev

1 slepičí bujón

pepř

majoránka

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli.
  2. Pak na tom krátce osmahneme nakrájenou mrkev a zalijeme houbami předem namočenými v půl litru vody. Vody ještě trochu přidáme.
  3. Přidáme bujónovou kostku, pepř, majoránku a uvaříme.
  4. Nakonec vmícháme scezenou a propláchnutou cizrnu z konzervy nebo hrnek uvařené cizrny.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

    Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

    jak_klara_obratila_na web.jpg

    Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

    Koupit

    Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.