Cizrnová polévka

Cizrna do jídelníčku patří už víc než 7 000 let, hned za hrachem a fazolemi.

Suroviny:

1 konzerva cizrny – obsah 400 ml nebo uvařená cizrna

1 hrst sušených hub

2 lžíce másla

1 cibule

1 mrkev

1 slepičí bujón

pepř

majoránka

Postup:

  1. Na másle zpěníme nakrájenou cibuli.
  2. Pak na tom krátce osmahneme nakrájenou mrkev a zalijeme houbami předem namočenými v půl litru vody. Vody ještě trochu přidáme.
  3. Přidáme bujónovou kostku, pepř, majoránku a uvaříme.
  4. Nakonec vmícháme scezenou a propláchnutou cizrnu z konzervy nebo hrnek uvařené cizrny.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.