Krůta s jablkem na bramborách
Krůtí maso patří ke 14 tzv. superpotravinám, zejména dík nízkému obsahu tuku a naopak vysokému obsahu zinku.
Suroviny:
500 g krůtího masa
800 g syrových brambor
3-4 středně velká jablka
máslo
worcester
kečup
kari koření
pepř
sůl
pečicí papír nebo sádlo
Postup:
- Pekáček nebo zapékací mísu vyložíme pečicím papírem nebo dobře vymažeme sádlem.
- Dáme stranou tři brambory a zbytek nakrájíme na kostky, které osolíme a uložíme do pekáčku.
- Brambory poklademe na nudličky nakrájeným, osoleným a opepřeným masem, ještě dokořením kari kořením, zakryjeme plátky oloupaných jablek a na ně nastrouháme odložené brambory.
- Pak pokapeme worcesterem a kečupem, poklademe plátky másla a upečeme. Pokud by se nám povrch připaloval, zakryjeme jej alobalem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.