Kuřecí stehna na hořčici a tymiánu

Na přípravu stačí jeden pekáček!   

Suroviny:

4 kuřecí stehna

900 g syrových brambor

200 ml smetany

máslo na vymazání pekáčku

4 lžíce plnotučné hořčice

tymián

sůl

Postup:

  1. Pekáček, nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, hořčicí a tymiánem.
  3. Kuřecí stehna osolíme, vložíme do pekáčku a obsypeme je ochucenými bramborami. Pokud máme málo místa, vložíme část brambor i pod kuře.
  4. Podlijeme smetanou a pečeme. Pokud je třeba, přidáváme během pečení trošku horké vody, aby se jídlo nepřichytlo.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.