Kuřecí stehna na hořčici a tymiánu
Na přípravu stačí jeden pekáček!
Suroviny:
4 kuřecí stehna
900 g syrových brambor
200 ml smetany
máslo na vymazání pekáčku
4 lžíce plnotučné hořčice
tymián
sůl
Postup:
- Pekáček, nebo zapékací mísu vymažeme máslem.
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a smícháme se solí, hořčicí a tymiánem.
- Kuřecí stehna osolíme, vložíme do pekáčku a obsypeme je ochucenými bramborami. Pokud máme málo místa, vložíme část brambor i pod kuře.
- Podlijeme smetanou a pečeme. Pokud je třeba, přidáváme během pečení trošku horké vody, aby se jídlo nepřichytlo.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.