Mrkvový koláč
Příjemně barevný a příjemně chutnající!
Suroviny:
3-4 vejce podle velikosti
tři čtvrtě hrnku cukru
1 citronový cukr, případně trochu citronové šťávy
půl hrnku oleje
půl hrnku mléka
300 g nastrouhané mrkve
2 hrnky polohrubé mouky
půl hrnku hladké mouky
1 kypřicí prášek
špetka soli
Postup:
- Mrkev oškrábeme a nastrouháme.
- Vejce ušleháme s cukrem a citronovým cukrem. Můžeme přidat i trochu šťávy z citronu. Pak přišleháme olej a mléko.
- Do směsi zamícháme nastrouhanou mrkev, nakonec přidáme špetičku soli a mouku s prosátým práškem.
- Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a ve středně předehřáté troubě upečeme – trvá to asi 30 minut.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Přijměte pozvání na úsměvný doušek moudré člověčiny.
František Novotný, moderátor

Setkání s Karlem Čapkem
Literární fikce, pokus přiblížit literární nadsázkou spisovatele, filozofa, ale hlavně člověka Karla Čapka trochu jinou formou.