Vepřové karí

Thajský kuchař by možná zíral…   

Suroviny:

500 g vepřového masa – plecko

1 cibule

2 papriky

2 lžíce kokosového tuku

karí koření

sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na kostičky.
  2. Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, poprášíme karí kořením, osolíme, orestujeme krátce, aby se maso zatáhlo.
  3. Podlijeme trochou horké vody a dusíme do měkka.
  4. Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží.

    Nejnovější recepty

    Více z pořadu

    E-shop Českého rozhlasu

    Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

    Karin Lednická, spisovatelka

    kostel_2100x1400.jpg

    Šikmý kostel 3

    Koupit

    Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.