Vepřové karí
Thajský kuchař by možná zíral…
Suroviny:
500 g vepřového masa – plecko
1 cibule
2 papriky
2 lžíce kokosového tuku
karí koření
sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na kostičky.
- Na tuku osmahneme nakrájenou cibuli, vložíme maso, poprášíme karí kořením, osolíme, orestujeme krátce, aby se maso zatáhlo.
- Podlijeme trochou horké vody a dusíme do měkka.
- Když je maso skoro měkké, přidáme na proužky nakrájené papriky a dodusíme. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.