Škvarkový chleba

Dá se jíst i nenamazaný…

Suroviny:

1hrnek žitné mouky

1 hrnek hladké pšeničné mouky

1 hrnek vody

třetina kostky droždí

špetka cukru

2 malé kávové lžičky soli

lžíce kmínu

šálek škvarků

Postup:

  1. V míse smícháme obě mouky, přidáme sůl a kmín.
  2. Část vody ohřejeme do vlažna, rozpustíme v ní špetku cukru a nadrobíme droždí. Necháme vzejít kvásek.
  3. Vzešlý kvásek a zbytek vody vlijeme do mísy, vymícháme hladké těsto, necháme 10 minut odpočinout a pak zapracujeme škvarky.
  4. Takto připravené těsto dáme do silikonové formy na chleba, necháme asi 45 minut kynout, dáme do trouby zapnuté na 200 stupňů a upečeme.
  5. Po upečení chleba vyklopíme, zakryjeme čistou utěrkou a necháme vychladnout.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.