Pudinková kaše
Pro milovníky sladkých jídel a jahodové chuti.
Suroviny:
¾ l mléka
1 sáček pudinku s jahodovou příchutí
2 lžíce jemné dětské krupičky
3-4 lžíce cukru
špetka soli
na ozdobu jahodový kompot nebo brusinky a šlehačka
Postup:
- Rozmícháme pudinkový prášek s cukrem ve čtvrt litru mléka.
- Půl litru mléka uvedeme do varu, dáme špetičku soli a za stálého míchání přisypáváme krupičku.
- Přilijeme rozmíchaný pudinkový prášek s cukrem a dovaříme.
- Hustou kaši nalijeme za horka do misek a necháme vystydnout.
- Studenou kaši zdobíme šlehačkou a kompotovanými jahodami nebo naloženými brusinkami.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.