Česnekové špagety - variace číslo 37
Česnek si báječně rozumí s těstovinami...Suroviny a postup:Uvaříme špagety (popřípadě jiné těstoviny), jak jsme zvyklí. Pro 4 osoby zpěníme na troše olivového oleje 2 větší nakrájené cibule, pak přidáme malou krabičku rajského protlaku, malý šálek nastrouhaného jablka nebo cukety a komu nevadí, že do italské kuchyně kečup nepatří, přidá i 2-3 lžíce kečupu. Osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného oregána a mírně dusíme, teprve v závěru přidáme 4-5 stroužků utřeného česneku. Na ocezené špagety na talířích dáme tuto rajskočesnekovou omáčku a posypeme strouhaným sýrem - místo eidamu zkuste někdy sýr balkánského typu nebo nivu.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.