Jáhlové škubánky

Z krupice může být víc, než jen kaše...Suroviny a postup:Nejdřív si na kostičky nakrájíme a na kousku másla osmažíme 3 rohlíky. Do varu přivedeme asi půl litr mírně osolené vody s větší lžící másla. Když se máslo rozpustí, přelijeme tekutinou půl litru krupičky, promícháme a vmícháme osmažené rohlíky. Z těsta pak vyválíme asi 15 šištiček, vhazujeme je do vařící osolené vody a uvaříme. Zhruba po 15-18 minutách zkusíme jednu šištičku vylovit a překrojit, abychom zjistili, je-li provařená. Na talíři pak porce přelijeme na drobno nakrájenou rozškvařenou slaninou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.