Kopřivová bramboračka

Kopřivám věřili i Keltové a dodnes jim věří Irové...

Suroviny a pracovní postup: V hrnci rozpustíme kousek másla, na něj dáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vaříme. Můžeme vylepšit bujonovou kostkou. V závěru ubereme oheň a přidáme opláchnuté a nasekané kopřivy, povaříme už jen krátce, co by se ztratila palčivost kopřiv a nakonec zjemníme šálkem sladké smetany.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.