Kopřivová bramboračka
Kopřivám věřili i Keltové a dodnes jim věří Irové...
Suroviny a pracovní postup: V hrnci rozpustíme kousek másla, na něj dáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory a nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme a vaříme. Můžeme vylepšit bujonovou kostkou. V závěru ubereme oheň a přidáme opláchnuté a nasekané kopřivy, povaříme už jen krátce, co by se ztratila palčivost kopřiv a nakonec zjemníme šálkem sladké smetany.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.