Pirohy s masem a kopřivami

Kopřivy se hodí nejen do velikonoční nádivky...

Suroviny a pracovní postup: Rozehřejeme olej, zpěníme na něm drobně nakrájenou cibuli a drobně nakrájený česnek. Přidáme mleté maso (směs vepřového a hovězího), spařené nasekané kopřivy, podle chuti osolíme a přidáme pepř a sladkou mletou papriku, můžeme přidat i sekanou petrželku a nasekaná natvrdo vařená vejce. Listové těsto rozválíme, rozkrájíme na stejně velké čtverečky, do prostředka každého dáme kopeček této náplně, přeložíme na trojúhelník a dobře stiskneme okraje. Pokud okraje před uzavřením potřeme bílkem, lépe drží. Naskládáme na plech, vložíme do horké trouby, krátce zapečeme a pak oheň trochu zmírníme.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.