Brambory s bešamelem
od Anny Hocké
Suroviny: Půl kg brambor uvařených ve slané vodě, 1-2 cibule, 5 dkg šunky nebo salámu, 3 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru vývaru z bujonové kostky, 12 dkg šlehačky, pepř, sůl, worcestr, špetka cukru.
Pracovní postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou šunku a mouku a zředíme vývarem, povaříme, přidáme šlehačku a koření, teplým přelijeme brambory.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!
Máte zajímavý recept? Pochlubte se! Každý uveřejněný recept ohodnotíme pěknou publikací věnovanou právě vaření!
Můžete psát na adresu Český rozhlas, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem (heslo RECEPT) nebo na e-mailovou adresu stanislava.bradlova@ul.cro.cz
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.