Brambory s bešamelem

od Anny Hocké

Suroviny: Půl kg brambor uvařených ve slané vodě, 1-2 cibule, 5 dkg šunky nebo salámu, 3 dkg másla, 2 lžíce hladké mouky, 1/4 litru vývaru z bujonové kostky, 12 dkg šlehačky, pepř, sůl, worcestr, špetka cukru.

Pracovní postup: Na másle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou šunku a mouku a zředíme vývarem, povaříme, přidáme šlehačku a koření, teplým přelijeme brambory.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Máte zajímavý recept? Pochlubte se! Každý uveřejněný recept ohodnotíme pěknou publikací věnovanou právě vaření!

Můžete psát na adresu Český rozhlas, Na Schodech 10, 400 01 Ústí nad Labem (heslo RECEPT) nebo na e-mailovou adresu stanislava.bradlova@ul.cro.cz

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.