Kuřecí "jáhloto" (podle vzoru rizoto...)

Jáhly s masem aneb...

Suroviny: 200 g jáhel, asi 1/4 kg kuřecího masa - nejlépe prsíčka, 3 různě barevné papriky, 4 rajčata, 1 cibule, olej, sůl, pepř, majoránka, petrželka a strouhaný sýr podle chuti.

Pracovní postup: Cibuli nakrájíme, osmahneme na oleji, vložíme spařené jáhly a rovněž osmahneme, pak zalijeme vařící vodou, přisolíme a udusíme. Mezitím na oleji osmahneme nudličky kuřecího masa, přidáme nakrájené papriky a rajčata, trochu podlijeme, okořeníme a udusíme. Nakonec do této směsi přidáme jáhly a promícháme. Na talíři sypeme sýrem a zdobíme petrželkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS ÚSTÍ NAD LABEM!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.