Hubník
Suroviny: 4 starší rohlíky, velká hrst sušených hub, půl l vývaru z hub, 1 dl mléka, 3 vejce, 3-4 stroužky česneku, sůl, pepř, majoránka, olej na formu a 3 tenké plátky másla.
Postup: Houby namočíme na 2 hodiny do studené vody a pak je uvaříme a rozsekáme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zvlhčíme houbovým vývarem a mlékem a necháme půl hodiny bobtnat. Pak smícháme rohlíky, houby, vejce, koření, utřený česnek – směs by měla být jako hustší nádivka. Vložíme do vymazané formy nebo pekáčku, poklademe plátky másla a ve vyhřáté troubě zapékáme asi 25 minut, až se vytvoří zlatavá kůrka. Krájíme na dílky jako dort, podáváme teplé i studené.
DOBROU CHUŤ PŘEJE JARMILA POHLOVÁ, SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.