Vepřové na majoránce

Suroviny: Půl kg vepřového plecka, 1 větší cibule, majoránka, 3 stroužky česneku, 2-3 lžíce másla, trochu hladké mouky, šálek smetany, sůl.

Postup: Maso vcelku uvaříme v osolené vodě, přidáme celou cibuli a česnek. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme lžíci majoránky (promneme v dlaních, lépe voní), přilijeme vývar z masa, uvaříme hustší omáčku, v závěru ji zjemníme smetanou. Na talíř dáme vařené brambory, plátek masa a přelijeme omáčkou.

DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ, VLASTA BURIAN A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.