Chřest s koprem
Chřest s bylinkami náramně ladí… Suroviny a postup: Svazeček chřestu uvaříme v osolené vodě (stačí 15 minut) a mezitím umícháme bylinkový přeliv: drobně nakrájenou cibuli a hrst sekané petrželky smícháme s 4 lžícemi oleje, 3-4 lžícemi octa, osolíme, opepříme a chuť doladíme špetkou cukru, nakonec vmícháme drobně krájené vařené vejce. Okapaný chřest rozložíme na talíře, obložíme plátky z druhého vařeného vejce, jako přílohu volíme brambory a marinády si dá každý podle chuti.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.