Vepřový steak s kuskusem
Rychlé a elegantní, ba přímo trendy pochutnání!
Suroviny:
plátky krkovice
koření podle chuti – stačí sůl a pepř nebo můžete použít oblíbenou grilovací směs
kuskus – podle množství jedlíků
trochu tuku nebo gril
kapie na ozdobu nebo jiná zelenina podle chuti
Postup:
1. Plátky krkovice lehce naklepeme, osolíme, okořeníme podle chuti a z obou stran opečeme na rozehřátém tuku nebo grilu. Pro křehkost masa, zvlášť pro přípravu na grilu, je lepší předem plátky naložit do okořeněného oleje.
2. Kuskus připravíme během pečení masa – základní rozpis: šálek kuskusu zalijeme dvěma šálky vody, dáme na oheň, osolíme, kápneme oleje a přivedeme k varu. Přiklopíme, zakryjeme utěrkou a oheň vypneme, kuskus po 10-15 minutách „dojde“. Pak ho prohrábneme vidličkou, aby byl kyprý.
3. Sběračkou nebo tvořítkem uděláme na teplém talíři kopečky kuskusu, přidáme steak, ozdobíme zeleninou a podáváme.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka