Opečené chlebíčky
Chlebíčky jsou prý český vynález a variant je bezpočet, dokonce existují recepty i na teplé!
Suroviny:
chlebíčková veka nebo malé krajíčky chleba
150 g eidamu na strouhání
2 vejce
1 menší cibule
cherry rajčátka
zelená petrželka
tuk na smažení
Postup:
1. Strouhaný sýr promícháme s drobně nakrájenou cibulkou a vajíčky.
2. Krajíčky chleba potřeme sýrovou směsí – asi 1 cm výšky a namazanou stranou vložíme do rozehřátého oleje, opečeme do zlatova, obrátíme a ještě opečeme holou stranu.
3. Odkládáme na ubrousek nebo papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk, zdobíme půlkami cherry rajčátek a petrželkou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.