Krůtí segedínský guláš
Krůtí je přece jen zdravější, než vepřové maso a někomu vadí prorostlé kousky, které do správného „segedínu“ patří. Tady tlusté maso nehrozí…
Suroviny:
200 g krůtího masa z prsou
350 g kysaného zelí (nejlepší by bylo domácí)
1 cibule
1 navinulé jablko
1 brambora
půl kelímku kysané smetany
1 paprika (červená je lepší pro oko)
olivový olej
máslo
šálek vývaru
majoránka
sladká mletá paprika
pepř
sůl
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, okořeníme majoránkou a mletou paprikou, vložíme kysané zelí a oloupané nakrájené jablko, přilijeme vývar a zakryté dusíme asi čtvrt hodiny.
2. Pak zelí zahustíme bramborem, který jsme oloupali a nastrouhali na „mrkvovém“ struhadle.
3. Maso nakrájíme na úhledné kostky, papriku bez semínek nakrájíme na proužky a obojí opečeme na másle.
4. Do zelí přidáme kysanou smetanu, podle chuti osolíme, opepříme, uvedeme znovu do varu, přisypeme opečené maso s paprikou a necháme dodělat.
Dobrou chuť vám přeje Jana Novotná a Český rozhlas Sever!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka