Hrušky s nivou
Ne příliš obvyklá kombinace, která může hosty příjemně překvapit.
Suroviny:
hrušky
kompotované višně
niva nebo jiný sýr s modrou plísní
trošku bílého vína
trochu cukru
případně vlašské ořechy na ozdobu
Postup:
1. Hrušky oloupeme, rozkrojíme na půlky a vyndáme jádřinec.
2. V kastrolku s vodou, trochou vína a cukru hrušky podusíme a pak dáme vychladnout.
3. Vychladlým hruškám trochu seřízneme vypouklá bříška, aby se na talířku nekymácely. Do jamky po jádřinci dáme kompotovanou višni, posypeme strouhanou nivou a ozdobíme vlašskými ořechy. Je to zajímavý dezert.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka