Pórkový koláč
Tenhle koláč by vás mohl naučit milovat pórek.
Suroviny:
na těsto: 175 g polohrubé mouky
25 g hladké mouky
175 g netučného tvarohu
1 vejce
sůl
na náplň: 1 střední pórek
3 vejce
1 kelímek kysané smetany nebo jogurtu (nebo směs)
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
muškátový květ
tuk do formy
případně kousek dobré uzeniny, sýr na strouhání
Postup:
1. Příprava náplně: na másle osmahneme kolečka pórku, osolíme, opepříme a necháme zchladnout.
2. Vymažeme koláčovou formu tukem.
3. Z mouky, tvarohu, vejce a trochy soli vypracujeme těsto a vyložíme jím vymazanou formu.
4. Na těsto rozprostřeme pórek a zalijeme ho smetanou, ve které jsme rozkvedlali 3 vejce, lžíci hladké mouky a trochu muškátového květu.
5. V předehřáté troubě upečeme, až náplň ztuhne.
6. Variace – do pórku lze přimíchat nakrájenou uzeninu, případně ještě před dopečením koláč posypat strouhaným sýrem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka