Bramboráky de luxe
Bramboráky umíme, ale lze je i vylepšit a povýšit takřka do šlechtického stavu.
Suroviny:
5 brambor
100 g sýra na strouhání
100 g uzeného masa (nebo salámu)
1 vejce
hladká mouka – asi 1-2 lžíce
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej na smažení
Postup:
1. Brambory oloupeme a nastrouháme, do mísy přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a promícháme.
2. Přidáme mouku, nastrouhaný sýr a drobně nakrájené maso a necháme půlhodinky proležet v chladu.
3. Smažíme v rozehřátém oleji menší placičky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.