Bramboráky de luxe

Bramboráky umíme, ale lze je i vylepšit a povýšit takřka do šlechtického stavu.

Suroviny:
5 brambor
100 g sýra na strouhání
100 g uzeného masa (nebo salámu)
1 vejce
hladká mouka – asi 1-2 lžíce
česnek
pepř
majoránka
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Brambory oloupeme a nastrouháme, do mísy přidáme vejce, utřený česnek, sůl, pepř, majoránku a promícháme.

2. Přidáme mouku, nastrouhaný sýr a drobně nakrájené maso a necháme půlhodinky proležet v chladu.

3. Smažíme v rozehřátém oleji menší placičky.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.