Kuřecí kokosové karí

Nelekejte se kokosového mléka, do téhle kuchyně opravdu patří.

Suroviny:
1 kuřecí prsíčka
1 menší pórek
1 červená paprika
1 chilli paprička
olivový olej
karí koření
sůl
pepř
půl plechovky kokosového mléka
vývar

Postup:

1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

2. Pórek očistíme (pozor na hlínu zanesenou mezi listy) a nakrájíme na plátky, papriku nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobné proužky.

3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme na něm zeleninu, pak ji vyndáme na talíř vedle, přidáme 2 lžíce oleje a orestujeme maso. Teprve pak poprášíme karí kořením, vrátíme zeleninu, osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem a trochou vývaru. Podusíme – mělo by stačit 5 minut. Podáváme s rýží.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.