Kuřecí kokosové karí
Nelekejte se kokosového mléka, do téhle kuchyně opravdu patří.
Suroviny:
1 kuřecí prsíčka
1 menší pórek
1 červená paprika
1 chilli paprička
olivový olej
karí koření
sůl
pepř
půl plechovky kokosového mléka
vývar
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
2. Pórek očistíme (pozor na hlínu zanesenou mezi listy) a nakrájíme na plátky, papriku nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobné proužky.
3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme na něm zeleninu, pak ji vyndáme na talíř vedle, přidáme 2 lžíce oleje a orestujeme maso. Teprve pak poprášíme karí kořením, vrátíme zeleninu, osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem a trochou vývaru. Podusíme – mělo by stačit 5 minut. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
![ze_světa_lesních_samot.jpg ze_světa_lesních_samot.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/30211a0c09767f56cedafa33e6481497.jpg?itok=KWqo-X-T)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/b71c5d2b93b9741c57997922a6ba086a.jpg?itok=pJjrY4Ii)
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.