Kuřecí kokosové karí
Nelekejte se kokosového mléka, do téhle kuchyně opravdu patří.
Suroviny:
1 kuřecí prsíčka
1 menší pórek
1 červená paprika
1 chilli paprička
olivový olej
karí koření
sůl
pepř
půl plechovky kokosového mléka
vývar
Postup:
1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.
2. Pórek očistíme (pozor na hlínu zanesenou mezi listy) a nakrájíme na plátky, papriku nakrájíme na proužky, chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme na drobné proužky.
3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, orestujeme na něm zeleninu, pak ji vyndáme na talíř vedle, přidáme 2 lžíce oleje a orestujeme maso. Teprve pak poprášíme karí kořením, vrátíme zeleninu, osolíme, opepříme, zalijeme kokosovým mlékem a trochou vývaru. Podusíme – mělo by stačit 5 minut. Podáváme s rýží.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://sever.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka