Maso s čočkou

Ale pozor – nebude to klasický plátek uzeného!

Suroviny:
250 g mletého masa (vepřové nebo půl na půl s hovězím)
250 g čočky
1 velká cibule
2-3 lžíce oleje
půl bujonové kostky
sůl
pepř

Postup:

1. Ráno namočíme čočku a večer připravujeme pokrm – nebo namáčíme přes noc.

2. Cibuli nadrobno nakrájíme, na rozehřátém oleji zpěníme a dáme na ni mleté maso. Osolíme mírně, opepříme a při míchání opečeme.

3. Pak vmícháme namočenou čočku, podlijeme vodou, přidáme kousek bujónové kostky a dodusíme. Voda by se měla zcela vstřebat.

4. Na talíři doplníme oblohou ze zeleniny – rajčat, paprik a podobně. Nebo přidáme sladkokyselou okurku.

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.