Ryba na víně
My připravujeme kapra na modro nebo na černo, Řekové si pochutnávají na rybě na červeno.
Suroviny:
2 porce ryby (např. treska)
1 sklenka červeného vína
3 lžíce kečupu/rajského protlaku
2 lžíce oleje
2 stroužky česneku
citronová šťáva
naložené olivy
sůl
pepř
Postup:
1. Porce ryby osolíme a po obou stranách opečeme na rozehřátém oleji.
2. Maso vyndáme na teplý talíř a do výpeku přidáme kečup, víno, utřený česnek, citronovou šťávu a pepř. Necháme přejít varem a na konec přidáme olivy nakrájené na kroužky.
3. Rybu na talíři přelijeme touto omáčkou a podáváme s bramborami nebo s chlebem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.