Jan Křemen

manažer obchodu

Přesvědčuji lidi, že je důležité dát o sobě či o své práci vědět.

Znamení: Lev 

Motto: Život není o tom, kolikrát padneš na hubu, ale o tom, kolikrát se dokážeš zvednout a jít dál. 

Co dělám v rozhlase: Mám na starosti obchod. Co více k tomu dodat? Přesvědčuji lidi, že je důležité dát o sobě či o své práci vědět. Každá informace má svoji hodnotu ‒ velice dobře to věděl Henry „Martin“ Ford, průkopník automobilového průmyslu. 

Před rozhlasem: Dvacet let jsem pracoval v reklamní agentuře, regionálních novinách a společenských magazínech. Prošel jsem si tento svět od píky až po křeslo řídícího pracovníka. Před svým nástupem do Českého rozhlasu jsem poslední tři roky pracoval ve společnosti, která vyráběla CD a DVD a musím říci, že to byla veliká zkušenost ‒ bohužel ne vždy v tom dobrém smyslu slova. 

Co mě baví: Český film. Někomu může připadat zbytečné na jeden film koukat vícekrát, ale naše domácí produkce má svá skrytá sdělení, které mohou divákovi při prvním zhlédnutí uniknout. Je také zajímavé, jak se lidé s filmem ztotožňují. Co tím myslím? V Hodinovém manželovi je obraz, kdy hlavní představitelé couvají na kruhové křižovatce a způsobí nehodu. Policista, který na místo dorazí, jim řekne, že posádka v nabouraném voze tvrdí, že do nich nacouvali. Pak prohlásí, že jsou asi nalití a pošle ty, kteří nehodu způsobili, pryč. Je až neuvěřitelné, od kolika lidí jsem už slyšel, že se přesně tohle stalo jejich kamarádovi, strýci, bráchovi.

Sledujte nás

Kolegové