Nezvykle drsné kurzy sebeobrany mohou navštěvovat ženy na Liberecku

10. říjen 2011

Nezvykle drsné kurzy sebeobrany mohou teď ženy navštěvovat v Liberci, Desné na Tanvaldsku a Semilech. Vedou je instruktoři, kteří mají zkušenosti s výcvikem zvláštních armádních a policejních složek.

Jejich specializací je taktika boje a účinná obrana. Jak zaznamenala Lenka Šumová, součástí výuky je i nácvik modelových situací, které každého mohou v životě potkat.

Na speciálních kurzech se ženy učí taktiku sebeobrany. Při nebezpečných situacích je důležité o ničem nepřemýšlet a začít rovnou jednat. K tomu, jak si takovou automatickou reakci dostat pod kůži, vede ale dlouhá cesta. Zmapovat se ji pokusila Lenka Šumová.

Kurzy v Desné, Liberci a v Semilech budou pokračovat i na jaře. Částečně se z tělocvičny přesunou do reálného prostředí, ve kterém hrozí nějaké napadení. Instruktoři totiž chtějí pracovat hlavně s příklady modelových situací z běžného života a co nejvíc je přiblížit možné realitě.

autor: leš
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.