Neobvyklý seriál nabízí lidem v nouzovém stavu soubor ústeckého Činoherního studia

31. březen 2020 09:07

Část hereckého souboru Činoherního studia v Ústí nad Labem se rozhodla divákům nahradit prázdné divadlo. Natáčejí postapokalyptický seriál s názvem „Tady zatím dobrý“.

Každý třetí den zveřejňují na Youtube jeden díl – 31. března to bude už třetí. Herci se při natáčení nepotkávají. Každý je jinde – krátké filmy vznikají na dálku.

Nápad natáčet vznikl podle herce Adama Ernesta poté, co si herci mezi sebou na začátku pandemie poslali několik soukromých videovzkazů.

„Takových jako postapokalyptických, kde jsme si tu krizi, která nastává, tak trochu mezi sebou zlehčovali, aby se nám líp přijímala. Pak jsme si řekli, že by to šlo použít jako princip a začít na dálku tvořit. Stejně jako řešení celé té krize je i řešení toho seriálu na koleni – každý točí na mobil, který zrovna má po ruce, díly se střihají na dálku a dělá to ten, který má zrovna tak dobrý telefon, aby to zvládl. Hudbu skládá Petr Uhlík originální a nahrává ji na telefon přímo do těch dílů,“ popisuje Ernest.

Divadlo muselo zrušit dvě premiéry – další dvě ale ještě soubor neodepsal.

„Počítáme s tím, že bychom uskutečnili, jakmile to bude možné, premiéru Antigony, která byla nazkoušená a blížila se k premiéře. Zároveň bychom premiérovali na termálním koupališti v Brné Hrabalovy Pábitele,“ věří Ernest.

Pokud to situace dovolí, měli by mít Pábitelé premiéru 26. června.

Spustit audio

Související