Nedělní Noční linka: Patříte do rodiny chatařů a chalupářů?

21. duben 2024

Patříte mezi ty, kteří se v létě touží vzdát betonové džungle města a zamířit do klidu přírody? Proč je chalupářství tak přitažlivé? Pro mnohé je to více než jen únik z hektického života - je to způsob, jak znovuobjevit spojení s přírodou, vzpomenout si na jednoduché radosti a nadechnout se čistým vzduchem. Jak to máte vy?

Co vás na chalupářství nejvíce baví? Co ve vás evokuje jedinečnou atmosféru chalupy? Kůlové ploty, grilování nebo košaté muškáty? Historie nám ukazuje, že jsme odjakživa byli národem, který umí ocenit život v přírodě. Už Karel IV. si nechal postavit chatu nad Berounkou, aby si mohl užít klid a krásu venkova. A Hurvínek? Ten taky jezdil na chalupu k bábince. A co vy? Patříte do této chalupářské tradice?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.