Návštěvnost 36. ročníku jarní Tržnice Zahrady Čech je po prvním dni průměrná

4. duben 2024 14:30

Na litoměřickém výstavišti můžete navštívit jarní Tržnici Zahrady Čech. Letošní 36. ročník nabízí kulturní program i stánky stovek prodejců. Návštěvníci se můžou zúčastnit i speciálních workshopů s jarní tématikou. Kromě toho ale musí také počítat s hustější dopravou ve městě.

Jen během prvního dne přišlo na litoměřické výstaviště 3500 návštěvníků. To je podle ředitelky Městských kulturních zařízení Michaely Mokré o několik desítek víc než v loňském roce. V prostorách výstaviště je více než 250 stánků s nejrůznějším zbožím. Nejde jen o klasické sazenice stromů, květin nebo zeleniny, ale také nejrůznější nářadí nebo potřeby pro floristy a kutily.

Návštěvníci se mohou zdarma zúčastnit workshopů s jarní tématikou. Pod dohledem zkušených floristů si zájemci vyrobí například květinové koule, jarní věnce, květinové dekorace nebo okrasné truhlíky z přírodních materiálů a jarních květin.

V rámci kulturního programu se pořadatelé zaměřili na lokální umělce. Vystoupí například pěvecký sbor z litoměřické ZUŠ, učitel a současně dirigent teplické filharmonie Jiří Knotte a jeho host nebo Orchestr Junior Band ze ZUŠ Evy Randové Ústí nad Labem.

Tržnice Zahrady Čech 2024

Lidé mohou přijet na Tržnici Zahrady Čech vlastními automobily – v okolí výstaviště jsou pro ně označená parkoviště. Řidiči by ale měli být trpěliví. Doprava ve městě bývá v době konání jarního veletrhu obvykle hustější.

Aby pořadatelé situaci odlehčili, v době pořádání Tržnice Zahrady Čech ve městě už tradičně zavedli kyvadlovou dopravu zdarma tam i zpět, a to z autobusového nádraží, z Mírového náměstí a také z horního vlakového nádraží.

Spustit audio

Související