Nakládaný bůček
Na jaře pro vás chystáme knihu s názvem Babské rady! A aby vám to čekání na vydání tohoto užitečného rádce lépe utíkalo, nabídneme vám každé pondělí recept z chystané publikace.
Dnes to bude jídlo, které zajisté potěší mužskou část posluchačů. Zároveň dá ženám návod k tomu, jak své drahé polovičky příjemně překvapit, případně originálně pohostit návštěvu.
Co budete potřebovat?
- 1 kg bůčku
- sůl
- 5 stroužků česneku
- pepř dle požadované pikantnosti
- 3 bobkové listy
Toto společně povaříme.
Připravíme si také omáčku na potření, na tu budou třeba následující suroviny:
- 15 stroužků česneku
- 1 lžička pepře
- 1 lžička kari
- 1 lžička sladké papriky
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 lžička worchestru
Touto směsí ještě za tepla potřeme bůček, obalíme maso alobalem a uložíme do lednice, kde necháme dobrotu ideálně týden odpočívat.
Známá věc je, že tuk je nositelem chuti, takže vepřový bůček má v zážitcích pro chuťové pohárky výsadní postavení. Když ho budeme podávat s čerstvým chlebem, vaši strávníci budou doslova pět ódy.
Související
-
Oblíbené podzimní jídlo Jaroslava Sapíka je čočka s uzeným bůčkem a salátem z kysaného zelí s křenem
Své oblíbené podzimní jídlo připravil známý šéfkuchař a porotce rozhlasové soutěže Pochoutkový rok Jaroslav Sapík. Zvolil čočku nakyselo s uzeným bůčkem a salátem s křenem.
-
Pečený bůček se špenátem
Kulinářský tip vybíráme z receptů posluchačů. Ten dnešní nám poslala paní Jiřina z Brna, děkujeme!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.