Pečený bůček se špenátem
Kulinářský tip vybíráme z receptů posluchačů. Ten dnešní nám poslala paní Jiřina z Brna, děkujeme!
Budete potřebovat:
- 1 kg vepřového boku s kůží
- špenát (asi 400 g, může být i mražený)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 cibule
- sádlo
- česnek
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Maso vložíme do pekáče, kůží nahoru.
- Pečeme nepodlité a nepřikryté na 220 °C asi 15 až 20 minut.
- Poté ztlumíme asi na 130 °C a pečeme další dvě hodiny.
- Asi po hodině pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli, bůček průběžně podléváme výpekem.
- Upečený bůček by se měl rozpadat.
- Během toho, co se bůček peče, připravíme špenát.
- V kastrolku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku.
- Přidáme nasekaný česnek.
- Vsypeme špenát.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Po pár minutách vlijeme smetanu a necháme ještě chvíli na plotně.
- Špenát je hotový, až je směs hustější.
- Bůček se špenátem podáváme například s bramborovými knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.