Nakládáme kysané zelí. Se znalkyní divokých bylin a plevelů Veronikou Hájkovou
23. září 2022
Začal podzim, čas nakládání všemožných přírodních plodin. Proto jsme si do studia pozvali odbornici a společně s ní budeme nakládat zelí a fermentovat zeleninu.
Co se děje po tzv. rozkvašení zelí? Proč by měl člověk přes zimu konzumovat například kysané zelí? Jak si nejlépe opatřit zelí na krouhání? A jaké nádoby jsou vhodné pro nakládání zelí? Co všechno se dá kvasit a jak dlouho kvašení té které zeleniny trvá? Poslechněte si celý rozhovor z přiloženého audiozáznamu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka