Na zámku v Benešově nad Ploučnicí na Děčínsku o víkendu začala nová sezóna

3. březen 2019

První návštěvníci už absolvovali dvě sobotní prohlídky.

Zámek v Benešově nad Ploučnicí zahájil sezonu o měsíc dřív, než ostatní památky v Ústeckém kraji. „Přípravy na zahájení sezony jsou poměrně zdlouhavé, celá zámek se musí uklidit, navíc u nás máme tři zámecké budovy. Každým rokem také upravujeme expozice, aby návštěvníci každou sezonu našli něco nového,“ říká pokladní Miluše Kristková, která má na starosti také propagaci zámku.

„Čekali jsme netrpělivě na začátek sezony,“ říká jeden z prvních návštěvníků, František Sodomka z Nového Města pod Smrkem, který hrady a zámky navštěvuje pravidelně.

První návštěvníci už absolvovali dvě sobotní prohlídky

„Teď máme pro návštěvníky připravené běžné prohlídky zámku, v březnu a v dubnu budeme fundovat jen o víkendech, kdy mámě dvě prohlídky denně, od 11 hodin a půl druhé,“ popisuje nabídku pracovnice zámku Miluše Kristková. „Od května pak budeme provádět každý den včetně pondělí,“ zdůrazňuje raritu.

Během roku se ale návštěvníci mohou těšit na spoustu akcí. „Určitě uspořádáme oblíbené noční prohlídky a novinkou bude také festival Zámecké léto, kdy u nás proběhnou hudební koncerty, slíbit mohu například Petru Černockou,“ dodala Miluše Kristková.

Návštěvníci očekávali zahájení sezony netrpělivě
autoři: Jan Bachorík , Redakce ČRo Sever
Spustit audio

Související