Na Miladě se během pomáhalo Davídkovi a Honzíkovi

11. září 2016

Kolem dvou set profesionálních i amatérských běžců se rozhodlo pomoci dvěma handicapovaným chlapcům - Davídkovi a Honzíkovi. Jeden potřebuje nová ouška a druhý rehabilitační pobyt. Na jezeře Milada nedaleko Ústí nad Labem se proto v sobotu 10. září konal charitativní závod Běh upřímných srdcí. Pro děti byla určena několikasetmetrová trať, pro dospělé jeden nebo pět kilometrů. !“

„Je to první ročník. Dříve jsme mívali charitativní akci jen v prosinci, a to Rozsviťme Ústí nad Labem. Rozhodli jsme se, že chceme pomáhat více, a proto jsme udělali ještě jeden poprázdninový běh,“ řekl hlavní pořadatel Matěj Prošek. Vrámci své nadace Upřímné srdce pomáhá dětem už od roku 2012.

„Jsem rekreační běžec, ale oslovilo mě to, že tady jde stoprocentní výtěžek dvěma dětem, které pomoc potřebují, a proto jsem se rozhodla, že si tento závod vyzkouším,“ říká jedna z účastnic pětikilometrového běhu kolem Milady.

„Je to luxusní pocit! Hezký terén, dokonce jeden z nejlepších, a krásná příroda. Na prvním kiláku to šlo, u té vody je chladno, ale jakmile vyběhnete na tu trať nahoru, kde je otevřená pláň, beton, asfalt, tak to tam všude paří,“ s nadšením vysvětluje Martina Pucáková, která byla z žen na trati dlouhé pět kilometrů nejrychlejší. „Je to dobrý pocit takto charitativně pomoci. Děláte něco pro sebe a ještě i pro druhé, takže super."

Sluce svítilo už od brzkých ranních hodin, a kolem poledne tak běžcům ztěžovalo trať veliké vedro. Ale i přesto běh všichni zvládli.

Charitativní běh na Miladě
autor: Martin Dušek
Spustit audio