Myslivecký guláš
Suroviny: 600 g svíčkové, 2 menší cibule, 4 lžíce vepřového sádla, 80 g žampionů, 120 g brusinek, 2 lžíce hl.mouky, 4 lžíce kečupu, 1 dl červeného vína, mletý pepř, nové koření, sůl.
Postup: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a prudce opečeme na rozehřátém sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme kečup, nakrájené žampiony, brusinky a zalijeme vínem. Chvíli dusíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.