Myslivecký guláš
Suroviny: 600 g svíčkové, 2 menší cibule, 4 lžíce vepřového sádla, 80 g žampionů, 120 g brusinek, 2 lžíce hl.mouky, 4 lžíce kečupu, 1 dl červeného vína, mletý pepř, nové koření, sůl.
Postup: Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, přidáme nové koření a prudce opečeme na rozehřátém sádle. Potom přidáme nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou, přidáme kečup, nakrájené žampiony, brusinky a zalijeme vínem. Chvíli dusíme. Podáváme s chlebem nebo s hranolky.
DOBROU CHUŤ PŘEJE SLÁVKA BRÁDLOVÁ A ČESKÝ ROZHLAS SEVER!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.