Mrkev patří mezi afrodiziaka. Není dobrá jen pro oči!

20. únor 2015

O tom, že afrodisiakum je látka, která podporuje milostnou touhu a sexuální apetit, asi většina z nás slyšela. Málokdo však ví, že svého partnera, či partnerku můžete začít svádět už při samotné přípravě večeře. Z jakých potravin by se samotný pokrm měl skládat?

Pokud bychom se chtěli podívat do historie afrodiziak, zjistili bychom, že už staří Řekové znali afrodiziakální kuchyni - tedy jídla, která vyvolávala erotické vášně.

Říká se, že řecká bohyně Afrodita (odtud název afrodiziakum) uměla připravovat nápoj lásky, a tento odvar dávala vypít svým milencům, aby je přivedla k milostnému šílenství.

Podle Martiny Šípkové, ředitelky DDM v Jablonci nad Nisou, která vystudovala gastronomií, můžeme afrodiziaka najít mj. u zeleniny a ovoce, které už svým tvarem připomínají mužské a ženské pohlavní orgány.

V našich kuchyních by tedy rozhodně neměla chybět mrkev, petržel, chřest, jahody – jsou to suroviny, se kterými se do slova a do písmene dá čarovat. Ovšem tím největším pradávným afrodiziakem pro muže je –žena! Poslouchejte…

autor: Iveta Kalátová
Spustit audio