Modlanští myslivci se scházejí i na silvestra

31. prosinec 2011

Být myslivcem, to neznamená jen chodit na hony. Je to také starost o zvěř v revíru, údržbu krmelců a myslivny. V Modlanech na Teplicku myslivci také pořádají plesy, dětské dny a další společenské akce. Na Štědrý den přilepšují zvířatům a na procházku se podle tradice vydávají beze zbraní. Scházejí se také na silvestra.

Modlanští myslivci mají také bažantnici. Zrovna teď tam ale moc bažantů není. „Letos jsme pořádali tři hony. Před nimi vždycky bažanty vypustíme a pak je lovíme,“ vysvětlil předseda místního mysliveckého sdružení Stanislav Drahoš a dodal: „Máme je tady ale hlavně na obnovu chovu v revíru, aby přinesli novou krev.“

Předseda modlanských myslivců Stanislav Drahoš (vpravo) a Pavel Rajčan u bažantnice

Letošní rok byl pro modlanské myslivce dobrý. Pro zvěř mají dost krmení a zima zatím není nijak krutá. Myslivnu vymalovali a vybavili novou kuchyňkou. Přibyla i buňka s místem pro spaní hostů z daleka.

V příštím roce chtějí v myslivně vyměnit okna a udělat novou fasádu. V plánu mají i úpravu okolních prostor a přestěhování bažantnice na jiné místo. „Na tomhle místě je už třicet let a ta zem pod ní si potřebuje vydechnout,“ doplnil další myslivec Pavel Rajčan.

autor: hau
Spustit audio