Mírové náměstí v Postoloprtech je uzavřené. Neprůjezdná je i silnice do místní části Březno

26. únor 2024 08:30

Dvě velké stavby naplánovala na letošek radnice v Postoloprtech. Obě začínají už tento týden. Jde o rozsáhlou rekonstrukci Mírového náměstí a nutnou opravu mostu přes Ohři z mstní části Březno.

Radnice v Postoloprtech naplánovala úpravy prostranství náměstí o celkové ploše kolem 10 000 metrů čtverečních.

Je to investice v hodnotě 110 miliónů korun a město ji bude hradit pravděpodobně pouze z vlastních prostředků. Využije k tomu před třemi lety vysoutěžený úvěr.

Pokusí se i najít vhodný dotační titul, nezávislý starosta Zdeněk Pištora ale řekl, že v to moc nevěří. Popsal, co na náměstí opraví. 

Úpravy se dotknou i Husovy ulice – ta je teď pro místní jakýmsi autobusovým nádražím a zároveň i spojnicí s mostem přes Ohři do místní části Březno.

Oprava mostu by měla být hotová do konce října

Oprava mostu je druhou velkou investicí. Už nějakou dobu je totiž ve špatném technickém stavu. Kvůli bezpečnosti se přes něj jezdilo jedním pruhem a provoz řídily semafory.

Pro dopravu bude most uzavřený sice až od pátku 1. března, uzavřením Husovy ulice se ale už od 26. února přes něj nedá nikam dostat. Do pátku by měla být obě místa připravena, aby vlastní práce, jak na náměstí, tak i na mostě, mohly začít 4. března. Most a první etapa prací na náměstí by měl být hotové do konce října.

Dopravní omezení během oprav se samozřejmě dotknou i hromadné dopravy. Až do konce října bude podle výlukového jízdního řádu jezdit pět autobusových linek.

Jde například o spoje, které jezdí ze Žerotína, přes Postoloprty do Chomutova nebo z Třebívlic na průmyslovou zónu Triangle.

Zastávku Březno budou obsluhovat autobusy, které jezdí mezi Louny a Žatcem. Objízdná trasa vede po silnici I/7. Autobusy náměstím v Postoloprtech projedou a budou tam mít zastávku.

Spustit audio

Související