Milovníci kávy mohou poznat Děčín jinak. Díky speciální mapě

24. červenec 2018 12:05

Mapu jak pro kavárenského povaleče má město Děčín. Tento průvodce po 10 kavárnách ve městě poslouží jak místním milovníkům kávy, tak turistům.

Do mapky Kavárenského povaleče můžou ti všichni sbírat razítka a v každém podniku na ně čeká malé překvapení.

Nápad udělat mapku pro milovníky kávy v Děčíně se zrodil v hlavě Jany Víchové, která jednu takovou malou kavárnu vlastní.

Výhled z kavárny na Děčín

„Začala jsem přemýšlet, jak lidem v Děčíně nabídnout kávovou kulturu,“ vypráví Víchová a vysvětluje, podle jakého klíče kavárníky v okolí oslovovala: „A to kritérium nebylo, jestli je to nejlepší, nebo geniální, ale jestli bych tam poslala kamarádku – protože kavárnu nedělá jen káva, ale z 90 procent personál.“

Mapka Kavárenského povaleče poslouží nejen místním, ale i turistům, myslí si organizátorka.

Do Děčína, alespoň podle zámku, přijede 60 tisíc turistů. Mně se líbí třeba, když jedete do zahraničí, tak dostanete takového průvodce. A já, která se za povaleče považuji, pokud přijedu do města, kde se mi líbí, a dostanu takového průvodce, tak ty kavárny opravdu navštívím, ze zvědavosti.“

Kavárna Coffee & Books

Mapky kavárenského povaleče jsou k dostání v podnicích, o kterých se v Kavárenském povaleči píše, v infocentrech nejen v Děčíně, ale i třeba v Jetřichovicích nebo Krásné Lípě.

Na neobvyklou propagační akci se složily mezi sebou kavárny, které se jí účastní. Do budoucna by chtěly spolupráci ještě rozvinout – třeba uspořádat kávový festival.

Spustit audio

Související