Meteorologové varují před silným větrem: Jezděte opatrně, omezte horské túry

31. březen 2018 12:30

Na horách omezte túry a nevydávejte se hlavně do hřebenových partií. Řidiči by pak měli být opatrní a sledovat dopravní zpravodajství – takové je varování meteorologů na zítřek, tedy na neděli.

Českou republiku zasáhne silný vítr. V nárazech může dosáhnout až 70 km/h. „Očekáváme, že zejména v severních a východních Čechách, na Českomoravské vrchovině a v západních částech Moravy mohou nárazy větru překročit rychlost 20 m/s (70 km/h),“ napsal Český hydrometeorologický ústav.

Výstraha s nízkým stupněm nebezpečí platí od nedělních 08.00 do 23.00 pro kraje Pardubický, Královéhradecký, Liberecký, Ústecký, Vysočinu a části jižních Čech, jižní Moravy a Olomouckého kraje.

Prohlubující se tlaková níže bude postupovat z našeho území dále k severovýchodu. V jejím týlu k nám bude v čerstvém až silném proudění pronikat chladný instabilní vzduch.

V neděli bude v ČR od rána až do odpoledních hodin zesilovat severozápadní až západní vítr na čerstvý 5 až 10 m/s, s nárazy 15 až 20 m/s. K večeru začne vítr zvolna slábnout.

zdroj: ČTK
Spustit audio