Martinské rohlíčky

To jsou ty nejpravější… Suroviny a postup: Připravíme kvásek z trochy vlahého mléka, lžičky cukru a 20 g droždí, těsto zaděláme z 300 g polohrubé mouky, 100 g vlahého másla nebo hery, 100 g cukru, 1 vejce rozmíchaného v 2 dl mléka, špetky soli a vzešlého kvásku. Mělo by být tužší, ne lepkavé. Necháme vykynout, pak rozvalujeme na stejně velké kulaté placky, rozkrajujeme je na 8 dílků, plníme ořechovou náplní (umleté vlašské ořechy krátce povaříme s trochou mléka, podle chuti osladíme, můžeme přidat trochu strouhanky pro zvětšení objemu), svineme, dáme na pečicí papír, potřeme vajíčkem a dáme péci. Náplně můžeme měnit – mák, tvaroh s rozinkami, povrch rohlíků můžeme ještě posypat trochou drobenky.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A HANA KAUCKÁ!