Louny: hlavní pavilon na výstavišti opět ožije. Bude tam kavárna a prostor pro společenské akce

2. únor 2018

Lounská radnice se pustila do kompletní opravy hlavního pavilonu na výstavišti v Masarykových sadech. Práce budou stát městskou pokladnu zhruba 14 milionů korun. Hotovo má být podle plánů v červnu letošního roku. Budovu poté dostane do správy městská knihovna.

Hlavní pavilon na výstavišti v Lounech má už devadesátiletou historii. Za tu dobu také značně zchátral. To se teď ale mění. Návštěvníci Masarykových sadů se tak můžou těšit na mnoho novinek. Lounská městská knihovna už totiž připravila řadu akcí, které se budou v opraveném pavilonu konat.

„Chceme ten pavilon navrátit jeho původnímu účelu. To znamená, že tady otevřeme kavárnu, která bude každodenně sloužit návštěvníkům parku. Budeme tady provozovat výstavy, pořádat společenské akce, dělat divadelní festival, gastro víkendy,“ popsala její ředitelka Dagmar Kučerová.

Městská knihovna zve ke spolupráci také lounské školky, školy i spolky – ty by pak prostor mohly v budoucnu využívat i ke svým společenským akcím.

První akcí, která se v opraveném pavilonu bude konat, bude festival dětské knihy s názvem „Luděk 2018/Lounská dětská kniha“.

Oprava hlavního pavilonu na lounském výstavišti
autor: Lucie Valášková
Spustit audio