Logopedická škola v Měcholupech bude nově sloužit pro mnohem víc dětí s narušenými komunikačními schopnostmi

29. srpen 2024 10:49

S mnohem větším počtem dětí zahajuje nový školní rok Logopedická základní škola v Měcholupech na Lounsku. Otevře se tam proto jedna třída navíc. Školu navštěvují děti s narušenými komunikačními schopnostmi. Výuka je proto takřka individuální.

„Tady budou teď čtvrťáci, já dostanu na starost tu novou třídu – bude to přípravka. Většina z nich jsou školkové děti s odkladem, které by nezvládly klasický přestup ze školky do školy. Tady je ten přestup pozvolný. Sama jsem to viděla u syna, takže mohu z vlastní zkušenosti potvrdit, že mu ta přípravka hodně pomohla,“ shrnuje učitelka měcholupské logopedické školy Blanka Vápeníková.

„O naši školu je poměrně velký zájem. Asi je to i tím, že máme poslední dobou i děti, které mají těžší narušení komunikačních schopností. Někdy nám odejdou ty děti ve třetí či čtvrté třídě, letos nám jich ale zůstalo víc – odešlo jen pár dětí. Přitom jsme přijali 20 nových dětí, proto jsme museli tu novou třídu otevřít, bychom tu poptávku pokryli,“ vysvětluje ředitelka školy Lenka Kořínková.

Měcholupská logopedická škola nabízí individuální přístup k dětem

„Na Teplicku jsme nenašli školu, která by Nelince vyhovovala, tak jsme se přestěhovali sem, aby byla ve škole, kde mají všechny věci, které potřebuje. Jsme tady maximálně spokojeni – kladou důraz na to, aby se ty děti dobře rozvíjely. Není to za cenu toho, že je ve třídě 30 dětí a žene se všechno jedním směrem, ale je to víc individuální,“ pochvaluje si Lenka Kašparová, maminka jedné z žákyň logopedické školy.

Školu a její zázemí na zámku v Měcholupech si můžou přijít lidi prohlédnout 13. září. Dnem otevřených dveří oslaví škola 35 let existence.

Spustit audio

Související